MD Kaunas: Nuo ko viskas prasidėjo, dalyvių įspūdžiai, ir kitos įžvalgos

Laukėm, laukėm, ir pagaliau sulaukėm. Apie MD Kaunas daugelis ENL ir RES agentų svajojo jau seniai. Čia,  Lietuvoje, jau yra vykę anomalijų ir mission day’ų, bet visa tai vyko sostinėje – Vilniuje, tad norėjosi kažko ir kituose miestuose. Deja, MD organizavimas nevyksta taip paprastai kaip FS (First Saturday), kurį suorganizuoti galima kiekvieną mėnesį. Norint organizuoti MD reikia gauti sutikimą iš NIA.

Pirmos kalbos apie MD prasidėjo maždaug prieš metus, gal net dar anksčiau, tik aš galbūt to nežinojau. NIA’iai rašėm ne vieną kartą, bet nesulaukėm atsakymo, kol galiausiai, gruodžio pabaigoje, prieš pat šventes, gavome pasiūlymą rinktis vieną iš dviejų datų kurios mums tiktų. Mūsų pagrindinis agentas bendravęs su NIA, resistance atstovas, @Erylicious, nieko nelaukes nusiuntė atsakymą kad taip, Sausio 20d. mes darom MD. Ir… BUM! Vėl tyla. Pasirodo atsakinga NIA atstovė įšėjo atostogų. Galiausiai gauname atsakymą kad reikia sutikimo iš Kauno miesto savivaldybės, jog galime naudoti miesto logotipą ir kitą miesto simbolika renginio metu, ar misijų dizainui. Realiai viskas prasidėjo prieš pat Kalėdas, galima sakyti kalėdų išvakarėse išsiuntėme jiems laišką su renginio aprašymu, ir prašymu naudoti miesto simbolika. Ir vėl tyla. Pirmą dieną po kalėdų skambiname jiems ir klausiame ar jie viską gavo, kada galime sulaukti atsakymo. Mus dar pasiuntėja per keletą skyrių, liepia persiųsti laišką kitu adresu. Persiunčiame. Ir spėkit kas toliau? Jie toliau „švenčia” ir męs negauname jokio atsakymo. Galiausėm pabandėm visą šią nesamonę paaiškinti NIA’iai ir jie sutiko toliau organizuoti renginį.

O tada prasidėjo lengvoji dalis. Viskas vyko labai sklandžiai. Jau sekančia dieną, gal sausio 4 ar 5, atsiranda event’o informacija ingress.com/events su RSVP mygtuku. Pakurėme Telegram chat’ą, ir pradėjome kviesti pažystamus agentus. @xor22h parašė telegram kanalo @IUENG (kuriame yra daugiau nei 8000 agentų) adminams ir paprašė kad įdėtu info apie Kauno Mission Day. Nepraėjo nė 10 min ir informacija buvo patalpinta, agentai pradėjo plūsti į mūsų event’o telegram kanalą, staiga informacija apie renginį atsirado dar keliose grupėse (ir resistance, ir enl) ir jau pirmą dieną turėjome daugiau nei 60 dalyvių pasiryžusių atvažiuoti į Kauną ir sudalyvauti. Šeštadienį, @xor22h žaibiškai užregistravo domeną, ir pakūrė el.parduotuvę swag’ui, į kurią sudėjome viską ką radome iš ankstesnių event’ų, @Solesita persiuntė keletą smurfo @wytka pasiūlytų medinių pakabukų, padėkliukų ir kitos atributikos bei visą laiką palaikė ryšį su gamintoju. @Vejopuciodukra pasiūlė pagaminti marškinėlių, ištraukė resistance tušinukų, atšvaitų, užsakė renginiui skirtą pin’ą.  Tuo tarpu kiti agentai, @miauw003 ir @Erylicious, dirbo prie misijų dizaino ir objektų parinkimo bei maršrutų planavimo. @makaronas apėjo vietinius barus, restoranus, kavines ir surado vietą registracijai. AmberGrill sutiko įsileisti mus be užstato, didelis ačiū jiems.

Dvi savaitės netruko prabėgti, ir Sausio 20d. visi susitikome Kaune. Vienus sutikome iš pačio ryto, kitus per group photo, dar kitus, registracijos vietoje. Buvo tikrai smagu matyti visus laimingus veidus. Iš viso bent 12 misijų pasidarė net 284 agentai!!!


Šįkart mission day įvyko kaip tais staiga ir netikėtai ir vos 200+ žmonių tesusirinko 🙂

Kadangi, svarbus renginys visai kieme, nusprendžiau ir aš (@jegis) sudalyvauti. Mūsiškė @spegy labai tingėjo eiti misijų daryti, tad keletas mūsų nusprendėm jai padėti: supakavom gražiai į mašinėlę ir nuvežėm paveiksluotis prie Soboro.
Anti Vaiva naktį misijas jau pasidarė, tad buvo mūsų gidas klaidžiame nuostabių duobėtų ir nelygių Kauno apsnigtų gatvių labirinte 🙂

Pačios misijos darosi nesunkiai ir greitai, ačiū organizatoriams už tai! Kai kurie žmonės skundėsi, kad šalta, bet asmeniškai man, tai buvo karšta, teko net striukę nusiimti 🙂

Kelionė buvo ilga, gerai, kad Laurynas kompaniją palaikė – tai pasikeisdavom karts nuo karto, o išskirtiniais atvejais ir dirbom dviese :))

Veronika buvo atsakinga už garso aparatūrą, o Vaiva už muzikos transliaciją 🙂 Smagu sutikti buvo pažįstamus retesnius agentus ir pasišypsoti kartu 🙂

Vakaro pabaigoje matyt nuo gryno oro pertekliaus visi buvom pavargę 🙂

Bet laimingi 🙂


Nuotraukos iš renginio: Google Photos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *